tirsdag 17. august 2010

Boknytt

Litt smånytt og ublu reklame: "Fedrenes løgner" er nå i salg. Romanen er trykt i et førsteopplag på 40.000. Den er hovedbok i Bokklubben Nye Bøker, "månedens bok" hos Libris og Tanum og blir hovedbok hos Tanum-bokklubbers Bestselgerklubben senere i høst. Boken foreligger også som lydbok - foreløpig i form av CD-er, senere hen også som MP3-fil.

Blandede kritikker. Cathrine Krøger i Dagbladet og Sindre Hovdenakk i VG var kritiske (deres anmeldelser kan du søke opp sjæl! *heh*). Mens Aftenpostens Hans H. Skei (professor i litteratur med "den klassiske roman" som spesiale) og NRK P2s Anne Cathrine Straume leste romanen slik den er ment - som en "litterær underholdningsroman":

Anmeldelsen til Hans H. Skei/Aftenposten:
http://www.aftenposten.no/kul_und/anmeldelser/article3754051.ece

Anmeldelsen til Anne Cathrine Straume/NRK P2:
http://nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.7238568   

* * *

Fjorårets roman, "Lucifers evangelium", kommer i disse dager ut som såkalt storpocket. Alle som har "ventet på billigboken" har dermed sjansen nå.

Storpocketversjonen av "Lucifers evangelium". Design: Marius Renberg
Jeg var nylig i København, der boken utkommer om et par ukers tid på Rosinante.

Klikk på linken http://hurl.no/G5k og spol deg drøyt 17 minutter inn i programmet for å se et intervju med meg på det danske tv-programmet "Deadline".

* * *

Aschehoug kommer til å utgi mitt samlede forfatterskap i en såkalt forfatterserie (pocketbøker som får et likt typografisk uttrykk). Bøkene i forfatterserien lanseres senere i høst. Først ut er "Sirkelens ende" fulgt av "Paktens voktere". I løpet av neste år skal samtlige titler foreligge i denne serien.

"Sirkelens ende" og "Paktens voktere" i den nye forfatterserien. Design: Marius Renberg

Samtlige titler digitaliseres også for ebok-utgivelse, men usikkerheten i bransjen (blant annet knyttet til pris og moms) gjør at forlaget foreløpig ikke har noen dato.

Her er én av reklamefilmene som kommer til å sendes på tv senere i år (ikke Libris-kampanjen, som sendes i disse dager):Og her er bakomfilmen fra opptakene:


Når jeg ikke lanserer "Fedrenes løgner" (og eldre bøker), jobber jeg med research til en ny Bjørn Beltø-thriller som jeg håper å komme i gang med snart.

Ingen kommentarer: