tirsdag 24. mai 2011

Ikke lenger Anonym: Per Kristiansen





Forfatteren Anonym er ikke lenger (fullt så) anonym: Bak det myteomspunne pseudonymet skjuler den nokså ukjente tekstforfatteren Per Kristiansen seg.
På en direktesendt (!) pressekonferanse (!) i Kagge Forlag i formiddag avslørte Kristiansen og forlaget sin godt bevarte hemmelighet - utvilsomt blant norsk forlagshistories største (og mest omdiskuterte) PR-suksesser.
Per Kristiansen er tekstforfatter i radio og tv, blant annet skrev han i mange år for "Hallo i uken", og har arbeidet som frilansjournalist.
- Jeg regner med at skuffelsen blir stor i enkelte kretser, humret Kristiansen på pressekonferansen. - Alle har lett blant kjendisene, ikke blant oss anonyme.
Spekulasjonene om hvem som skjulte seg bak pseudonymet Anonym har gått i mediene helt siden debutboken "Kongepudler" i 2006. Navn som Erling Kagge selv, Knut Nærum, Vidar Kvalshaug, Torgrim Eggen, Kjetil Rolness, Herman Willis, John Olav Egeland, Anne Holt, Ari Behn, Arne Strand, Kjetil Try og Trond Giske har vært nevnt.
- Det har vært morsomt å sitte på sidelinjen og se hvordan den ene etter den andre er dratt inn i tv-studio for å svare på om de er Anonym, sier Kristiansen. - Sånt er jo morsomt. Som Anders Heger sa i Dagsnytt 18: Nå sitter det noen og ler der ute.
Pseudonymet Anonym står bak fire satiriske romaner, som er trykt i et samlet opplag på 87.000 eksemplarer:
«Kongepudler» (2006)
«Kindereggeffekten» (2007)
«Klassekamerater» (2009)
«Mordet på Anonym» (2011)
Bøkene omhandler maktmennesker i politikk, næringsliv, kulturliv, medier, kommunikasjonsbransje og kongehus.

Ingen kommentarer: