onsdag 10. november 2010

Nominert til Bokhandlerprisen"Fedrenes løgner" er nominert til Bokhandlerprisen 2010. Det var en uventet ære. Jeg koketterer ikke når jeg innrømmer at jeg ikke tror jeg får prisen - til det er konkurransen fra dyktige kolleger for hard - men å nå opp til shortlisten er i seg selv en gledelig seier.

Hvorfor? Bokhandlerne - som stemmer frem kandidatene - er en særdeles bred jury. Mens juryene til mange litterære priser består av en håndfull (kyndige) lesere, representerer Bokhandlerprisen vurderingen til hundrevis av bokhandlere rundt om i landet.  

Dagbladet har samlet seks av de nominerte.


Her er listen over årets nominerte:

Eystein Hanssen De ingen savner Tom Kristensen Dypet 
Tom Egeland Fedrenes løgner Gaute Heivoll Før jeg brenner ned Carl Frode Tiller Innsirkling 2 
Tove Nilsen Nede i himmelen Unni Lindell Sukkerdøden 
Jan-Erik Fjell Tysteren
Henrik Langeland Verdensmestrerne 
Gunnar Stålesen Vi skal arve vinden 


Hyggelig med to debutanter - Eystein Hanssen og Jan-Erik Fjell - på listen. Og kanskje litt rart at bare to kvinner - Unni Lindell og Tove Nilsen - er nominert?
Om Bokhandlerprisen skriver Bokhandlerforeningen:

Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Avstemningen foregår i to runder hvor den første er en nominasjon. 30. november deles Bokhandlerprisen 2010 ut til den boken som får flest stemmer i stemmerunde 2. Bokhandlerprisen er en av de mest prestisjetunge litterære prisene en forfatter kan få her til lands. Boka det stemmes på må være av årets bøker og av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur, også barne- og ungdomsbøker. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas. Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken»-prisen og ble tildelt Sigurd Hoel.


Lenker:

http://www.bokhandlerforeningen.no/Markedsaktiviteter_og_bokpriser/Bokhandlerprisen/6442

http://www.bokogsamfunn.no/to-krimdebutanter-blant-de-nominerte/

2 kommentarer:

tonje boganes sa...

Gratulerer med nominasjonen. Velfortjent :)

Tom Egeland sa...

Takk for det, Tonje!